Bekijk profielen
Voeg een profiel toe




Comments(*) :

>> List of smileys <<

Name(*) :

E-mail(*) :

(hidden)

Website :

Anti-spam(*) :
What day is it?
(1-31)

 


Remember me

Fields with an asterisk (*) must be filled in !!


IMPORTANT

Before you press the sign-button, copy your text because it can get lost. Always check if you see your message after you submitted it, if you don't... just paste it.


lilith wrote on Friday, 2 February 2007 at 11.17 :
Ik ben vooral het zinnetje "vrijheid van meningsuiting" beu ik, de laatste tijd.

jos de facteur wrote on Friday, 2 February 2007 at 13.00 :
Ik denk dat je wel volledig anders zou reageren indien je huis volledig onder water zou staan door de gevolgen van de opwarming van de aarde.

B. wrote on Friday, 2 February 2007 at 13.27 :
@Lilith : dit heeft er nu toch totaal niks mee te maken he...

@ Jos : Denk jij nu echt dat je huis onder water zal te komen staan ?? Denk toch es logisch na... volgens wetenschappers is de helft van het poolijs al gesmolten door de opwarming !! hoeveel is het niveau van de oceanen gestegen ??? 5 cm ? 10 ?? Als die andere helft nog es smelt gaat het plots 2 meter gaan stijgen zeker .... logica ?? Of die stoute wetenschappers liegen en er is nog niet zoveel gesmolten.

En we kunnen die opwarming niet tegenhouden hoor, er zijn bijna 2 miljard mensen meer op onze bol dan 20 jaar geleden, dat de aarde daardoor iets opwarmd is niks aan te doen he... en het grootste deel van de opwarming is de schuld van onze eigen moeder natuur hoor ! Vulkaanuitbarstingen verspreiden veel meer gassen en dergelijke dan de mens hoor... of zijn die uitbarstingen ook onze schuld ?

Trouwens .... ga jij met u fiets werken ??

c'mon people ! Shoot !

jos de facteur wrote on Friday, 2 February 2007 at 15.07 :
Als we zo verder gaan zoals we nu bezig zijn (we = vooral West-Europa, Amerika en delen van Azi?) zullen grote delen van de aarde te kampen krijgen met drinkwatertekorten. Werd reeds aangetoond in meerdere studies!!! Landbouw zal in veel streken onmogelijk worden --> gevolg voedselschaarste.
De kans op tropische orkanen gaat enorm stijgen.
De ijskap smelt vlugger waardoor da de kuststreken van de kaart zouden worden geveegd door overstromingen. En dan zeg jij dat mijn stelling van 'huis onder water komen te staan" nie realistisch is?
Ik zeg niet dat da reeds voor morgen is, maar als we nog 30 jaar doordoen zoals we nu bezig zijn.... dan wil ik et nog wel eens zien.

En dan zwijg ik nog over tropische ziektes......

lilith wrote on Friday, 2 February 2007 at 15.32 :
Gelukkig hebben we nog expert Bjorn om ons gerust te stellen, zeg ik dan.

lilith wrote on Friday, 2 February 2007 at 15.34 :
Kan iemand de wereldtop even samenroepen?

lilith wrote on Friday, 2 February 2007 at 15.35 :
:aah:

jos de facteur wrote on Friday, 2 February 2007 at 15.35 :
Volgende film van Al Gore (kandidaat geweest voor presidentsverkiezingen VS) moete zeker es zien: An Inconvenient Truth

jos de facteur wrote on Friday, 2 February 2007 at 15.37 :
En akkoord, ik zie het misschien een beetje heel zwart in, maar tis om de mensen aan het denken te zetten en bewust te maken dat we toch ergens verkeerd bezig zijn.

Jochen wrote on Friday, 2 February 2007 at 16.59 :
Weet je wat? Koop allemaal een fluovestje!

Myriam wrote on Friday, 2 February 2007 at 20.26 :
Ik vind de opwarming van de aarde toch een probleem dat je niet zomaar kan minimaliseren.. en ik vind het geen slechte zaak om stil te staan bij de rol van de mens. Waarom de problemen zomaar wegwuiven terwijl er ook gewerkt kan worden aan maatregelen? Als iedereen nu de ogen sluit zou het plots wel eens te laat kunnen zijn...

Youri wrote on Monday, 5 February 2007 at 10.05 :
@b: er zijn ook wel ANDERE gevolgen aan het smelten van het poolijs, dan dat de oceanen zullen stijgen hoor. Om maar iets te zeggen.

En hoera voor kernfusie!

Hans Pieter wrote on Sunday, 11 February 2007 at 18.14 :
We hebben ?cht wel te maken met een probleem hoor.. Inderdaad worden in de film An Inconvenient truth de harde cijfers mooi voorgesteld. De CO2-niveaus op aarde zijn nog noooooit zooooo hoog geweest.

En de gevolgen zie je nu al! Er komen steeds meer extreme weersomstandigheden.. H?????l zachte winters op sommige plaatsen en meters sneeuw op plaatsen waar het nog nooit gesneeuwd heeft. Als bepaalde gebieden ineens te maken krijgen met ?norme droogte zal dat nefast zijn voor de landbouw. Evenals wanneer andere gebieden ineens te maken krijgen met ?norme regenval.

Door de opwarming zullen ook allerlei ziektes zich veel gemakkelijker kunnen verspreiden zoals bijvoorbeeld malaria.

Volgens mij was een ander gevolg van het smelten van het ijs aan de noordpool dat door het koude ijswater bepaalde oceaanstromen zouden verstoord worden wat dan weer een grote impact heeft op het klimaat.

Maarja.. Ik heb recentelijk onderzoek uitgevoerd naar CO2 reductie voor auto's voor het vak milieutechnologie. Maar het komt er toch altijd weer op neer dat er briljante technieken m?gelijk zijn maar dat ze toch altijd weer vooral veel geld kosten.. en niemand zal dat individueel willen betalen. Dus het is aan de wereldleiders om in te grijpen en minder geld te steken in oorlogen en olie maar meer te investeren in CO2-reductie.

Tot zover mijn mening.. :-p Maar wel tof dat je zo een stelling plaatst Bjorn.. gelijk levendige reacties :D